Banoffee Pie


Banoffee Pie är något som jag har sett på ett antal bloggar tidigare och varje gång dreglat lite smått och tänkt att nu måste jag snart göra en sådan. Men så har det gått några dagar och så har den fallit i glömska tills nästa inlägg kommit och så har det hela börjat om igen...

Sedan så hittade jag ju karamelliserad mjölk/färdig dulce de leche i affären för ett tag sedan och tanken på Banoffee-pajen dök åter igen upp. Den här gången med en fördel, inget kokande av burkar i flera timmar innan. Nu kunde jag helt plötsligt göra den när jag kände för den.
Och så blev det.

Igår så hade vi vänner över på middag och det blev så Banoffee-paj till efterrätt. Och den var precis så god som jag hade tänkt mig den. Den perfekta kombinationen av kola, grädde, banan och digestivekex. Hade något av det bytts ut eller tagits bort så hade det inte varit lika gott.
Det var vi alla överens om.


Så med andra ord: har du inte testat den här så gör det.
Snart.
Du kommer inte bli besviken.


Ännu en fin sak med den är att det är inget som ska in i ugnen.
Enkelt och gott!
Kan det bli mycket bättre?


Recept

400g / 1 pkt digestivekex
160 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
3 dl grädde
30 g mörk choklad
2-3 bananer

Gör så här:
1. Smula sönder digestivekexen till smulor. Smält smöret på spisen eller i micron och blanda det med digestivesmulorna.
Tryck ut smulorna i en form och ställ in i kylen i minst 30 minuter.
2. Smeta ut burken med karamelliserad mjölk över digestivepajdegen.
3. Skiva bananen och lägg ett lager banan öve lagret med "kola".
4. Vispa grädden och bred ut den öer bananerna.
5. Riv lite mörk choklad över.




Hittar du ingen Karamelliserad mjölk (dulce de leche) så kan du göra egen så här:
1 burk Kondenserad mjölk (sötad)

Ta bort etiketten runt burken och lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten. Vattnet ska täcka burken helt.
Koka burken i ca 2 ½ timme. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna i kylen innan du öppnar och använder den.

Gillar

Kommentarer