Bavette med Chili, Spenat & Färskost


Snabbmat här hemma brukar för det mesta betyda någon form av pasta. Det brukar oftast bli pasta när jag t ex glömt att ta fram kyckling eller köttfärs i tid eller att jag är trött och inte orkar laga något.

Det behöver inte alltid vara särskilt avancerat för att något ska bli riktigt gott. En snabb pasta med få ingredienser och ett gott vitlöksbröd till. Det blir en riktig lyxmåltid.
Vitlöksbröden har jag gjort av överblivna hamburgerbröd som jag hittade i frysen. Funkar även bra med korvbröd som man delar eller rostbröd.

Den här pastan har få ingredienser men smakar desto mer.
En krämig pasta med massa smak av vitlök, chili och parmesan. Tre av mina favoritingredienser. Philadelphiaosten gör pastan extra krämig och spenaten får stå för det nyttiga.

Spenat har jag i mycket som jag lagar. Den är både nyttig och tillför lite färg till maten. För det är ju faktiskt så att ju godare maten ser ut desto trevligare blir det att äta den.

Frysta örter är något som jag alltid har i frysen för lite smaksättning när jag inte har färska örter hemma. På vintern blir det ju lite mer av den frysta varianten än den färska får jag nog lov att erkänna.

Längtar något otroligt till våren nu så jag kan börja odla mina örter och tomater och ha det trevligt i trädgården.


Recept
4-5 port

500 g pasta (gärna bavette)

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stor näve färsk spenat/babyspenat
3 msk flytande margarin
2 msk olivolja
1-2 tsk sambal oelek
4 dl matlagningsgrädde
100 g philadelphiaost naturell
1 dl riven parmesan
1 hönsbuljongtärning
1 tsk Svartpeppar
1 msk hackad fryst basilika

Gör så här:
1. Pressa vitlöken, hacka löken och spenaten och lägg i en gryta tillsammans med margarinet, olivoljan och sambal.
2. Fräs några minuter tills löken har blivit lite mjuk, den ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop under några minuter.
3. Under tiden du gör såsen så koka även pastan efter vad det står på förpackningen.
4. Häll av vattnet från pastan och häll i pastan i såsen. Låt koka ihop i ca 1 minut så pastan blir krämig.
6. Servera med ett gott bröd eller vitlöksbröd till.



Lätta vitlöksbröd

Hamburgerbröd
Flytande margarin
vitlöksklyftor
fryst hackad basilika

Gör så här:
1. Pressa vitlök i en skål och blanda i resten.
2. Bred margrinblandningen på röden och sätt in i ugnen i några minuter på 250 grader tills kanterna på brden börjar få färg.

  • Pasta

Gillar

Kommentarer