Bruschetta med tomat och basilika


En liten förätt innan maten eller medans man väntar på att grillen ska bli färdig tycker jag piffar upp det hela lite.
En enkel förätt som inte tar så mycket tid eller kraft är ju inte fel det heller.

Bruschetta är något som jag tycker passar till det mesta både som förätt eller tillbehör eller som en del av en buffé. Det är lätt att förbereda och går snabbt att sätta ihop när man har ont om tid.

Få ingredienser är också något som är utmärkt med den här lilla rätten.

Jag som är lite förtjust i pasta äter gärna den här rätten som tillbehör till någon enkel pasta för att just höja lyxkänslan lite grann. Men annar passar den just riktigt bra i dessa grilltider som vi har framför oss som en liten förätt. Ett litet tips är också att servera med lite riven parmesan till.



Recept
8 portioner

1 stor baguette
2 msk olivolja

6 tomater
2 msk hackad basilika (helst färsk)
2 vitlöksklyftor
6 msk olivolja
salt
svartpeppar

ev lite riven parmesan till

Gör så här:
1. Skär tomaterna i klyftor och skär sedn bort det slafsiga innehållet med kärnorna.
Strimla sedan tomaterna och hacka dem sedan i små bitar.
2. Hacka bailika och pressa vitlök i en skål och blanda i tomaterna och resten av ingredienserna.
3. Låt gärna stå i kylskåp i några timmar.
4. Skär baguetten i skivor, lägg alla skivorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla på lite olivolja på varje bit. Sätt in i ugnen i några minuter på 250 grader tills så brödbitarna får lite, lite färg.
5. Ta ut bröden och bred ut en sked tomatröra på varje bit bröd.
6. Servera eventuellt med lite riven parmesan till.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229