Chocolate Chip Cookies med Havregryn & Kaffe



Att baka kakor är både enkelt och roligt på samma gång. Lätta att variera med olika smaker och om du har barn så är de flesta momenten sådana att de kan vara med.
Tidigare har jag bakat en massa olika varianter på dessa kakorna och alla de olika sorterna i min kategori kakor som du hittar i menyn på höger sida.

Den här varianten har fått sina smaker från chokladbollar med havregryn, kaffe och choklad.
Supergoda och superenkla att göra.
Nästan bara att röra ihop.

Har du en kitchenaid eller liknande är det bara att använda beater blade till kakdegen. Hacka och blanda i chokladen.
Rulla sedan bollar i pingisbollstorlek lägge dem på ett bakplåtspapper på en plåt och platta till dem med t ex en stekspade och sedan in i ugnen i ca 15-16 minuter.


Recept
ca 30 kakor

4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kaffe
1 dl havregryn
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad choklad

Gör så här:
1.Smält smöret.
2.Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.
3.Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5. Häll i havregryn och kaffe och rör ihop.
6.Hacka chokladen och blanda ner den i degen.
7.Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.
8.Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15-16 minuter. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer