Chokladfudge med en hint av lakrits


Tänkte att jag skulle dela med mig av ett recept på gott godis så här på helgen.
När det kommer till hemmagjort godis så är fudge min absoluta favorit. Den smakar helt otroligt varje gång och då har jag ändå testat att göra en del smaker.

Har du ännu inte testat att gör fudge så tycker jag att det är dags nu.
Inget krångel och så gott!
När du sedan har upptäckt det lätta och goda med fudge så kommer du vilja testa fler smaker.

Innan förra julen så fick jag dille på fudge och testade några olika varianter på det hela.
Fudge är lätt och gott och passar lika bra som helggodis som julgodis.
Den är enkel att göra, har man bara en termometer så blir det hela ännu enklare då du slipper göra kulprovet utan bara väntar och rör litegrann tills temperaturen når 125 grader.


Recept
ca 40 bitar

2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
½ tsk salt
4 tsk raw liquorice powder
50 g smör eller margarin
100 g mörk choklad

Gör så här:
1. Blanda socker, grädde, sirap, lakritspulver och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör om lite då och då.
2. Ta kastrullen från värmen. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det i kastrullen och rör tills allt är blandat.
3. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm som du klätt med bakplåtspapper, det blir enklare att få upp den sedan då du bara behöver lyfta i pappret. Låt svalna en stund och sätt in i kylen. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Gillar

Kommentarer