Chokladmousse med kesella

En liten efterrätt som går fort att göra och som du kan göra en stund innan gästerna kommer och sedan bara ta fram när den ska serveras.

Den här enkla chokladmoussen är dessutom varken mäktig eller för söt så man kan äta ganska mycket. Receptet är för 4 portioner men det är lätt att bara dubbla eller trippla receptet utan att det blir mer jobb för det.
Chokladen som jag har använt i moussen är marabous mörka choklad.

Inlägg från min gamla blogg




Recept
6-8 portioner

4 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
2 ägg
2 dl kesella 10 %

Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hårt.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Vispa upp äggen och tillsätt sedan den smälta chokladen medans du vispar.
4. Rör sedan ner kesellan och till sist även grädden.
5. Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229