Chokladpudding

När jag först såg detta receptet på en av mina favoritbloggar Mitt Skafferi så tänkte jag att detta måste jag bara testa på här hemma också. Mannen älskar chokladpudding, den där i pulverform alltså, men själv har jag aldrig riktig fastnat för den. Tycker inte riktigt att den smakar choklad. Bara kemiskt på nåt sätt.
Men en egen hemmagjord chokladpuddig med riktigt fin choklad måste ju faktiskt vara riktigt gott.


Så fick jag hem en chokladkaka från Lindt att testa på förra veckan.
Lindt dessert 70% kakao som är gjord för att passa i just desserter och bakverk och då kom jag att tänka på det där chokladpuddingreceptet som jag sett innan.

Så idag så bjöds det på riktig, hemmagjord chokladpudding med vispad grädde och hallonsås här hemma.
Den är lite mastig så man behöver inte äta så mycket av den. Men smaken var riktigt chokladig och god.

Receptet från "Mitt skafferi" är för 6 portioner men jag gjorde om det till 4 portioner.


Inlägg från min gamla blogg

Recept
4 portioner

1 dl socker
2 msk maizena majsstärkelse
½ dl kakao
1 nypa salt
3 1/4 dl mjölk
3 äggulor
1 3/4 dl grädde
100 g Lindt dessert 70 % mörk choklad

3 dl grädde som du vispar till servering

Gör så här:
1. Häll i socker, maizena, kakao, salt, och 1 ½ dl av mjölken i en bunke och vispa så allt verkligen är väl blandat. Häll i 3 äggulor och vispa lite till.
2. Häll i grädden och 1 3/4 dl (resten) av mjölken i en mellanstor kastrull och koka upp.
3. Häll den varma gräddmjölken i en tunn stråle ner i bunken med smet samtidigt som du vispar.
4. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och värm långsamt ( på medelvärme), smatidigt som du rör tills det tjocknat såpass mycket så smeten fastnar på baksidan av sleven.
5. Hacka chokladen och rör ner den i den varma smeten och rör om tills chokladen smält helt.
6. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst en timme innan servering.


Hallonsås:
100 g hallon
1 msk florsocker
1 msk vatten

Gör så här:
1. Mixa alltihop och sila sedan bort de små kärnorna.

Gillar

Kommentarer