Cinnamon Cookies with Almond Paste

Den här gången så är det en kaka med kanel och mandelmassa som smaksättning och smakmässigt så för den genast tankarna till Julen.

Jag kan tänka mig att sitta framför brasan en iskall snöig vinterkväll och knapra på dessa kakor tillsammans med en stor kopp varm choklad. Men den slinker ju självklart ner en solig höstdag också.

Smaken blir lite som en julig kakvariant av sådana där mandelbiskvier som man har i nyponsoppan.

Inlägg från min gamla blogg


Recept
ca 20-25 kakor

4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl strösocker
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel
1 ägg
1 äggula
200 gram mandelmassa

Gör så här:
1.Smält smöret.
2.Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.
3.Häll i vaniljsocker, mandelmassan, ägget och äggulan och vispa ihop allt.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.
7.Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229