En hottare korv stroganoff

Korv Stroganoff är ju en klassiker här i Sverige men ibland behöver även den godaste klassikern ett litet lyft.
Här hemma är vi inte speciellt förtjusta i falukorv så jag brukar göra korv stroganoffen med kycklinggrillkorv & sojakorv istället.

Men gillar man falukorv så kan man självklart använda det istället. Eller vanlig grillkorv eller varför inte halloumi. Ja man tar det man gillar helt enkelt.

Det här är även en lite hottare variant med chili i.
Ska man servera till barnen så kan man bara utesluta sambal oelek och tabasco ur grytan. Servera den tillsammans med ris, pasta eller potatis.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
4 port

1 paket kycklinggrillkorv
1 gul lök
1/3 purjolök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
några stänk tabasco
3 dl matgrädde
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 msk olivolja till stekning

Gör så här:
1. Hacka lök, paprika och purjo. Skiva korven och pressa vitlöken. Lägg alltihop i en gryta och fräs i olivolja tills löken har blivit mjuk.
2. Krydda och rör även ner sambal och tomatpuré.
3. Rör ner creme fraichen.
4. Häll i grädde och vatten och buljongtärningen och låt puttra i några minuter.
5. Servera med ris, pasta eller potatis.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229