Enkel kalkonpasta

Att det äts mycket pasta här hemma har nog de flesta av er redan insett. Och i och med att det äts en hel del pasta här hemma så blir det också en hel del pasta här på bloggen.

Den här pastan är en sådan där pasta med en ganska enkel ingredienslista och som inte tar särskilt lång tid att förbereda eller att göra men som bara smakar så där himla bra.

Vill man piffa till det hela lite så bakar man även ett gott bröd till det hela eller gör en god sallad till. Annars så smakar den utmärkt helt själv också.

Enkelt, snabbt och gott.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
ca 4-6 port

500 g valfri pasta

200g kalkonpålägg
1 paprika
1 liten rödlök
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 hönsbujongtärning
4 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
olivolja & margarin till stekning

Gör så här:
1. Skiva/hacka/strimla/pressa grönsaker och kalkon och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja blandat med flytande margarin tills löken är mjuk.
2. Tillsätt tomatpurén, sambal, salt, peppar och hönsbuljongtärningen och fräs nån minut.
3. Tillsätt grädde och parmesan och koka ihop i 2 min.
4. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 1-2 minuter.
6. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd eller sallad.

Gillar

Kommentarer