Fetaostgratinerade Rödbetor med Honung och Babyspenat

Rödbetor är något som jag ofta glömmer av att laga så det kan gå ganska lång tid emellan gångerna som det äts här hemma. Det är synd, för det är ju så otroligt gott när man väl äter det.

Hur brukar du äta rödbetor?

Bara som kokta med lite smör och salt är de ju underbara eller som inlagda till en pyttipanna.
Men nya favoriten här hemma är faktiskt fetaostgratinerade rödbetor med honung och babyspenat. De smakerna passar verkligen ihop och om du inte har testat detta så tycker jag verkligen att du ska göra det.

Det här kan man ju göra antingen som en separat liten förrätt eller som tillbehör till något annat.

Inlägg från min gamla blogg


Recept
4 portioner

1 kg rödbetor
1 tsk salt
1 msk olivolja
100 g fetaost
2 msk flytande honung
färsk babyspenat efter tycke

Gör så här:
1. Skrubba rödbetorna ganska noga. Koka tillsammans med saltet tills rödbetorna börjar bli mjuka. Ca 20 min för mindre och 30-40 minuter för större.
2. Skär dekokta rödbetorna i skivor eller tärningar ochbred ut dem i en ugnsfast form.
3. Smula fetaosten och strö den över rödbetorna. Ringla över lite olivolja.
4. Gratinera i ugnen på 225 grader tills fetaosten har smält och fått lite färg.
5. Ringla över honung och servera tillsammans med färsk babyspenat.

Gillar

Kommentarer