Frysa in örter


Är det något som jag använder mycket i min matlagning så är det just örter. Färska örter kan göra så mycket för en maträtt.
Det var en av anledningarna till att jag faktiskt köpte ett växthus och ett litet sådant till att börja med.
Jag ville odla just örter. En massa örter.
Även om tomater och gurka just nu försöker ta över mitt lilla växthus totalt.
Nästa år blir det mindre tomater och gurka och mer örter.

Just nu har jag ändå en massa fina örter både i växthuset och ute i trädgårdslandet men det kommer ju tyvärr en tid då de inte längre växer färskt i trädgården.
Frusna örter är ju det näst bästa så jag passar på att plocka in och hacka upp alla örter som jag har över. Det blir ju lätt att man bara låter dem växa, plockar det man behöver för stunden och sedan vissnar de bort när hösten kommer.

Men på det här sättet så har jag förhoppningsvis snart en fryslåda full med hackade infrusna örter, redo att krydda vinterns alla maträtter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229