Fryst Apelsin- & Pepparkakscheesecake


En riktigt god frozen cheesecake med smak av pepparkaka, apelsin och kanel. Söt och god men ändå lite fräsch smak av apelsinen.

Det fina med en frozen cheesecake är ju att du faktiskt kan förbereda den väldigt långt innan och sedan bara ta fram den ur frysen strax innan det är dax att äta. Att man sedan kan variera den efter tillfälle gör den dessutom perfekt som efterätt även vid högtider som Jul.

Vill du göra den här fast är lite trött på julsmakerna så skippa kanelen på toppen och använd istället ett paket av någon slags chokladkex som botten istället för pepparkakor. Då har du en choklad- och apelsincheesecake istället som skulle passa utmärkt till exempel på nyårsafton.


Inlägg från min gamla blogg


Recept

En 24-28 cm springform
Du behöver 3 stycken bunkar att göra de olika stegen i och det är viktigt att du gör dem i rätt ordning.

Skål nr 1
6 äggvitor

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna långsamt till ett vitt ganska hårt skum.

Skål nr 2
6 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hård.

Skål nr 3
6 äggulor
4 dl socker
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
Saften från en apelsin

Gör så här:
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt vaniljsocker och vispa tills allt är väl blandat.
3. Tillsätt philadelphiaosten och vispa tills det inte är några klumpar.
4. Pressa ur så mycket saft du bara kan ur en apelsin och vispa ner det tills allt är väl blandat.

Göra cheesekaken
1 burk pepparkakor (250 g)
ca 50-75 g rumstempererat margarin

Skål nr 1+2+3

Gör så här:
1.Häll i skål nr 2 i skål nr 3 och blanda väl.
2. Häll till sist ner skål nr 1 i skål nr 3 och vänd försiktigt ner äggvitan tills allt är väl blandat.
3. Krossa kakorna eller mixa dem till smulor och blanda dem sedan med det rumstempererade margarinet och tryck sedan ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant.
4. Häll sedan smeten över kaksmulorna och strö över lite kanel. Täck sedan formen med folie och sätt in i frysen helst i minst 24 timmar.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229