Halloumiwraps med Mangosalsa

Något som vi faktiskt äter ganska ofta här hemma numera är halloumiwraps. Enkel och god snabbmat och bra när man är lite trött på den vanliga tacokvällen.

Det började med att vi var på en matmarknad och köpte halloumiwraps i en Jamaicansk foodtruck, vi var frälsta! Då var jag ju naturligtvis tvungen att försöka efterlikna det hemma. Sen dess har dessa wraps funnits på menyn här hemma nästan varje vecka.

Det här är inte så mycket av ett recept egentligen utan mer ett tips på snabb, god och enkel mat till fredagsmyset eller när man inte har tid till annat.

Det hela är ganska simpelt, du behöver:
-tortillabröd av valfri storlek
-Mango & papayasalsa (santa maria)
-srirachasås (hoppa över om du inte gillar starkt)
-valfria grönsaker, jag har ruccola, isbergssallad, paprika, lök & gurka på
-halloumi (jag tycker fontanas är bäst)
-frityrolja till friteringen av halloumin

Till det hela så brukar vi ibland köpa färdiga sötpotatispommes som vi kör krispiga i vår airfryer men oftast äter vi bara wraps som de är.

Fritera halloumi:
1. Skär halloumin i tärningar, 1 halloumi räcker till ca 8 wraps. Vi är bara 2 här hemma så jag brukar frysa in hälften av halloumin efter jag tärnat den så har man till nästa gång.
2. Häll ca 1 -2 cm djupt med frityrolja i en rostfri kastrull och sätt på högsta (på min spis är det 9) och vänta tills du ser att oljan börjar röra sig lite. Lägg i en bit halloumi och börjar det smattra så är oljan redo. Häll i resten av halloumin och fritera i ca 1-2 min eller tills halloumin är gyllenbrun. Det går ganska fort så var kolla den noga.
3. Skopa upp halloumin med en hålslev och lägg den på hushållspapper så oljan sugs upp.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229