Het Lövbiffsgryta


Innan vi åkte iväg så passade jag på att förbereda en del inlägg till er med lite goda recept så det inte blir helt tomt här på bloggen mellan mina reseinlägg. Här har ni det första receptet och fler kommer det lovar jag.

Ni vet de där regniga och ruskiga dagarna som det finns alldeles för många av i detta land, de där när man vill krypa upp i soffan med en varm filt och dra för gardinerna så man slipper se eländet?
De är de dagarna som man behöver ett gott recept på en värmande och het gryta med mycket smak som värmer ända in i själen.

Det här är en sådan gryta.
En het lövbiffsgryta med paprika, chili, philadelphiaost för en krämig sås och en massa goda kryddor i. Den får gärna stå och puttra på spisen en bra stund så smakerna verkligen gottar ihop sig.

Servera den tillsammans med ett smakrikt ris som basmati- eller jasminris, en sallad och en bit bröd.



Recept
2-3 portioner

300 g lövbiff
½ purjolök
2 paprikor (jag använde 1 röd, ½ gul & ½ grön för färgernas skull)
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 ½ tsk svartpeppar
1 krm salt
2 msk hackad basilika (gärna färsk men frusen går bra)
1 msk sambal oelek
1 msk ajvar relish (gärna hot)
1 msk tomatpuré
100 g philadelphiaost
1 tsk kalvfond
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 dl rött vin (t ex matlagningvin)
2 msk olivolja + 1 msk smör/margarin

Gör så här:
1. Strimla lövbiff, purjolök och paprika och lägg i en gryta. Pressa i vitlöken och fräs alltihop i olivolja+ margarin/smör tills köttet är genomstekt.
2. Krydda med alla kryddor och rör ner sambal, ajvar och tomatpuré.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör tills osten har smält helt.
4. Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter.
5. Servera tillsammans med basmati- eller jasminris, en sallad och något gott bröd.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229