Kakor med choklad och nöt-créme


Några av er har efterfrågat lite enkla recept innehållandes choklad, någon önskade sig småkakor och annat lättbakat och mannen här hemma önskar sig alltid chocolate chip cookies så den här gången så fick det bli något lite mittemellan.

Dessa kakorna är verkligen superenkla att slänga ihop och det dröjer inte alltför lång tid innan man kan sätta tänderna i en varm och lite seg kaka.

Dessa kakorna innehåller nöt-créme och om du av någon anledning vill skippa den så ersätt med att lägga till 50 g smör/margarin till receptet och du har då istället smaskiga chokladkakor.

Nöt-crémen hittar du i bakhyllan i affären i 175 g förpackning eller bland godiset som 108 g påse.


Recept
ca 20 kakor

4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
3 msk kakao
100 g smör/margarin
100 g nöt-créme
50 gram mörk choklad
1 ½ dl strösocker
2 dl råsocker (t ex dansukkers rörsocker)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula


Gör så här:
1. Smält smöret och nötkrämen tillsammans.
2. Hacka chokladen och rör ner den i smöret och låt den smälta helt.
3. Rör ihop smör/chokladblandningen, råsocker och strösocker i en skål.
3. Häll i vaniljsocker, kakao, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5. Rulla kakdegen till bollar, pingisbollsstorlek ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.
6. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer