Kladdig kaka med Apelsin och Choklad

Efter att jag bakat den här kakan med lakrits så kände jag att jag måste testa den i en annan smak också eftersom den verkligen blev helt fantastisk i konsistensen. Helt perfekt kladdighet.

Så den här gången fick det bli en lite juligare variant med smak av apelsin och ljus choklad. Som en jättestor romerska bågar-kaka.

Eftersom jag använde färsk apelsin i kakan så fick jag göra lite ändringar i receptet för att väga upp all vätska. Lite mer mjöl blev det och lite längre tid i ugnen för att den skulle bli fast nog.

Chokladen som jag använt i den här kakan är helt vanlig Marabou mjölkchoklad.


Inlägg från min gamla blogg

Recept
En rund kaka 24 cm

150 g smör/margarin
100 g mjölkchoklad
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk saft från en färsk apelsin
2 msk finrivet apelsinskal

Lite florsocker till garnering
Apelsinskal till garnering


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda sedan ner chokladen däri och blanda tills chokladen smält helt. Pressa i apelsin och lägg i det rivna apelsinskalet..
3. Vispa ägg, socker, kakao och sirap lite luftigt.
4. Vispa i mjöl och bakpulver.
5. Häll i det smälta chokladsmöret och vispa lite till.
6. Smöra en form, gärna med avtagbar kant, och häll i smeten.
7. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
8. Låt svalna helt innan du serverar den. Servera gärna tillsammans med en kula glass.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229