Kladdig nougatkaka med hasselnötter


Det här är inte första gången som jag har bakat den här kakan det senaste måste jag erkänna. Förra veckan bakades den också här hemma en sen kväll men den råkade försvinna innan jag hunnit ta några bilder på den...Japp, så god var den. Försvinnande god.

Men enkel som den är att göra så beslutade jag mig faktiskt för att den måste bakas igen för att ni ska kunna få ta del av receptet med bilder också. För det är lite trist med recept utan bilder tycker jag i varje fall. Man vill ju veta hur det man ska baka faktiskt kan komma att se ut. Eller vad tycker ni?

Så här är den nu äntligen...igen...en härligt kladdig nougatkaka med hasselnötter. Baka och njut säger jag bara.
Här hemma kommer den inte att finnas kvar särskilt länge.
Servera den gärna med en kula vaniljglass eller en klick grädde. Eller varför inte bara som den är, det funkar också alldeles utmärkt.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
1 kaka ca 15x20 cm

2 ägg
1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
100g smör
50 g mörk choklad
100 g nougat t ex odense
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g hela hasselnötter till garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg, muscovadosocker och socker "fluffigt".
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och nougaten tills de har smält.
4. Häll ner smörchokladblandningen i äggblandningen och blanda väl.
5. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
6. Häll ner mjölblandningen i smeten och blanda väl.
7. Häll smeten i en form. Jag använde rektanggulär form och hade även bakplåtspapper i för att enklare kunna ta upp den ur formen.
8. Grädda i ca 20-25 minuter. Vill du ha en extra kladdig kaka så grädda endast i 20 minuter vill du ha den lite, lite mindre kladdig fast fortfarande kladdig så grädda i 25 minuter.
9. Låt kakan svalna. Servera med en klick grädde eller lite vaniljglass.

Gillar

Kommentarer