Kladdig Nutellakaka


Vid första anblicken ser den här kakan faktiskt inte ut att vara något speciellt direkt. Men skrolla ner litegrann så ser du vad som gömmer sig innanför dess ganska trista yttre: ett lent, chokladigt och kladdigt inre som verkligen stillar det värsta chokladbegäret.

Ska du servera den här kakan och inte bara äta den med sked rätt ur formen (jo, det görs det här hemma) så rekommenderar jag att göra den dagen innan eller åtminstone timmar innan så den hinner kallna och stabilisera sig lite. Precis så kletig är den.
Du kan sätta in den i kylen för att snabba på det hela.

Vill du inte att den ska vara fullt så kletig så tillsätt ½ dl extra mjöl i smeten så blir den lite fastare men ändå kladdig.

Servera den gärna med en kula glass eller vispad grädde så blir det bara ännu godare.

Inlägg från min gamla blogg


Så här ser kakan ut efter en natt i kylen.
Fortfarande segkletig men inte rinnande. Stabil nog att skära i bitar.
Perfekt att servera om du har gäster.




Recept

150 g smör/margarin
100 g mörk choklad
100 g nutella
3 ägg
3 dl råsocker
4 msk kakao
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bourboun vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker

Lite hackade hasselnötter eller mandlar till garnering


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda sedan ner chokladen och nutellan däri och blanda tills chokladen smält helt.
3. Vispa ägg, råsocker, kakao och sirap lite luftigt.
4. Vispa i mjöl, vaniljpulver och bakpulver.
5. Häll i det smälta chokladsmöret och vispa lite till.
6. Täck en avlång form med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka lite nötter och strö över smeten.
8. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
9. Låt svalna helt och servera tillsammans med en kula glass.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229