Kladdiga chokladmuffins med kardemummagrädde


Om du någon dag blir sådär riktigt chokladsugen då ska du tänka tillbaka på det här receptet. För de här godingarna stillar vilket chokladsug som helst. Och då menar jag verkligen vilket chokladsug som helst.

Det var nämnligen så de blev bakade från första början. En kväll med ett chokladsug och det enda som fanns i chokladväg hemma var mörk bakchoklad vilket inte är så gott att äta (jo jag testade det först måste jag erkänna...). Så de fick bli lite bakande istället. Och detta blev resultatet.

De här muffinsen blir något mellan brownies, kladdkaka och muffins med sin rikliga chokladsmak och kladdiga inre. Ska du bjuda på dem så kanske det är bra att göra dubbel smet. De går åt ganska snabbt. Trots att de är ganska stora så vill man gärna ha en till...hellre för många än för få.

Smeten blir ganska tjock, lite degliknande, så man får klicka i den i formarna. Använd två skedar eller om du har en glasskopa så går det alldeles utmärkt.

Vispa lite grädde och blanda med vaniljsocker och kardemumma och klicka eller spritsa på muffinsen.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
ca 10-12 st

100 g margarin
2 ägg
2 dl socker
½ dl mörkt muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad

Gör så här:
1. Smält margarinet och hacka chokladen. Lägg i chokladen i margarinet tills den har smält. Låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt muscovadosockret och vispa lite till.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det margarinet och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
5. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.

Vispa grädde och blanda i lite vaniljsocker och kardemumma. Klicka på den på muffinsen innan servering.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229