Krispig Kycklingwrap


Ibland så vill man variera sitt tacoätande och så är det även här hemma hos oss. Jag försöker komma på olika varianter som man kan varva de vanliga tacosen med.

Själv brukar jag för det mesta äta tortillabröden med köttfärs och en massa sallad och grönsaker så det alltid och då menar jag alltid är mycket svårt att lyckas vika ihop dem till en wrap. Jag vill ha så mycket olika saker på vilket inte riktigt får plats. Mannen däremot äter hårda skal med köttfärs majs och ost. Bara. Inget annat.

Men ibland så äter vi faktiskt "tacos" på nya sätt.

Hur äter ni tacos hemma hos er?
Är det vanliga tortillabröd och köttfärs och sallad eller hårda skal? Eller experimenterar ni?


Den här veckan så blev det kyckling i tortillabröden istället och tortillachipsen hamnade på kycklingen istället för som tillbehör. Sedan sallad, grönsaker och lite vitlökssås och salsa på det. En mycket god variant som uppskattades av oss båda.

Enkelt och gott.
Passar utmärkt en myskväll.




Recept
4 pers / 2 wraps per person

1 påse Kycklinginnerfiléer (ca 700g)
1 ägg
1 påse tortillachips cheese

1 pkt Tortillabröd medium size 8-pack

sallad
grönsaker
salsa

vitlökssås
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk grädde
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta


Gör så här:
1. Tina kycklingen.
2. Krossa tortillachipsen till smulor. Vispa upp ägget och doppa sedan kycklingen i ägget och rulla den sedan i chipssmulorna.
3. Lägg kycklinginnerfiléerna i en ugnsform som du täcker med aluminiumfolie (annars bränner chipssmulorna). Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
4. Under tiden som kycklingen är i ugnen så skär upp grönsaker och sallad och gör vitlökssåsen: Blanda creme fraiche med grädde och majonnäs. Salta och peppra och pressa i vitlöken.
5. Lägg sallad, grönsaker och kyckling i tortillabröden och bred över lite vitlökssås och salsa. Vik ihop. Njut.

Gillar

Kommentarer