Kycklinggryta med Färskost & Chipotle

Goda och smakrika grytor tycker jag är speciellt gott så här på höst/vinter när det blåser och regnar ute. En gryta med lite hetta värmer då riktigt fint när man kommer in och är lite småfrusen.
Den här grytan är inte så väldigt het men väldigt smakrik med en god smak av rökt chili och vitlök.
Philadelphiaosten gör dessutom grytan krämig och god.
Det fina med grytor är att man kan ta lite vad man har hemma och slänga i.
En kylskåpsrensningsmiddag så här efter jul brukar ju inte vara helt fel..
Har du några andra grönsaker som spenat, broccoli eller annat som behöver användas så lägg i det med.
Gott kommer det bli vad du än använder för grönsaker.
Servera tillsammans med en ris, bulgur eller couscous och en god sallad.
Recept
4-5 portioner
700g kycklinginnerfiléer
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
½ purjolök (gärna gröna delen för färg)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 liten burk majs (150g)
100g philadelphiaost naturell
1 hönsbuljongtärning
½ dl rött vin (matlagningsvin)
2 msk chipotlepaste
2 tsk tomatpuré
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 tsk torkad timjan / 2 msk färsk timjan
3 dl matgrädde
2 dl vatten
Gör så här:
1. Hacka rödlök, paprika och purjo, pressa vitlök och lägg i en stor gryta.
2. Skär eventuellt kycklinginnerfiléerna i mindre bitar.
3. Fräs rödlök, purjo, paprika och vitlök tillsammans med kycklingbitarna i lite olivolja tills kycklingen är genomstekt och löken är mjuk.
4. Krydda med alla kryddor och rör även ner tomatpuré och chipotlepaste.
5. Rör ner philadelphiaosten och rör om tills osten smält.
6 Häll i vinet, grädde, vatten, majs och hönsbuljongtärningen och rör om. Låt koka ihop i några minuter och rör om.
7. Servera tillsammans med ris, bulgur eller couscous.

Gillar
Kommentarer


