Kycklinggryta med Kokosmjölk, Sriracha & Mango Chutney



Jag älskar enkelheten med grytor. Att ta det man har hemma och blanda ihop till något som smakar så gott. Att lätt kunna variera. Speciellt nu på hösten är det gott med en gryta som du kan variera med tillbehör.
Själv gillar jag att äta grytor tillsammans med ris men det är ju inte alla som gör det. Min man är ett exempel så han åt denna grytan tillsammans med äggnudlar.

Eftersom vi bara är två här hemma så blev det ju en del över. Dagen efter så kokade jag pasta penne och rörde ner i såsen. Rev ner ca ½ dl parmesan och lät det hela puttra samman och så blev det hela en underbart god pastarätt istället.


Jag använder alltid Kung Markattas kokosmjölk då det är den enda jag hittat hittills som är bara kokosmjölk dvs fri från konserveringsmedel och ekologisk. Vet du någon mer som är ren kokosmjölk så tipsa mig gärna i en kommentar.

Om du känner att du är osäker på hur känslig du är mot hetta i maten så smaka dig gärna fram med srirachasåsen. Börja med en tesked och låt grytan puttra samman och smaka av så kan du hälla i mer sås efter smak.


Recept
ca 4-5 portioner

700 g kycklinginnerfilé
2 paprikor
½ purjolök
1 morot
1 rödlök
1 liten burk bambuskott (227g)
1 liten burk majs (160g)
2 burkar kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 ½ hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney
ca 3 tsk sriracha chili sauce (smaka av)
2 msk tomatpuré
1 krm salt

Tillbehör:
Strimlad eller hackad gurka
Cashewnötter

Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen tillsammans med pressad vitlök i rapsoljan i en gryta tills kycklingbitarna är genomstekta.
2. Strimla grönsakerna och lägg i grytan med kycklingen och stek tills grönsakerna mjuknat lite.
3. Rör ner majs, bambuskott, tomatpuré, mango chutney, sriracha och salt.
4. Häll på kokosmjölk och lägg i hönsbuljongen och låt puttra ihop i några minuter. Rör om då och då.
5. Servera tillsammans med ris och tillbehör.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229