Kycklinglasagne



Lasagne är en av mina absoluta favoriträtter. Alla andra pastarätter finns också med och fajtas om topplaceringarna på min lista. Så den här dagen fick det faktiskt blien liten kombination av de två.
Det hela resulterade i en kycklingpasta i lasagneformat.

Jag har en liten förkärlek för ugnsrätter måste jag faktiskt erkänna också. Det där att man kan förbereda en massa innan och sedan bara sätta in i ugnen och så sköter det sig själv.
Antingen har man tid att göra annat som att slappa lite innan maten eller förbereda förrätt och efterätt om man ska ha bjudning till exempel. Bara en massa fördelar med ugnsmat enligt mig iallafall.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
ca 6 portioner

1 pkt lasagneplattor

Fyllning
700 g kycklinginnerfiléer
1 rödlök
1 liten purjolök
2 stora röda paprikor (gärna spetspaprikor)
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
svartpeppar
100 g philadelphiaost
1 dl riven parmesan
1 ½ dl grädde
½ dl martini bianco
Ca 30 g babyspenat (½ påse)
1 dl ärtor
1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad timjan
2 msk olivolja till stekning

Gör så här:
1. Hacka lök, paprika och purjo, pressa vitlök och lägg i en stor gryta.
2. Skär kycklinginnerfiléerna i ganska små bitar.
3. Fräs lök, purjo, paprika och vitlök tillsammans med kycklingbitarna i lite olivolja tills kycklingen är genomstekt och löken är mjuk.
4. Krydda med alla kryddor och tomatpuré och sambal. Fräs några minuter.
5. Häll i martinin och rör om. Lägg i philadelphiaost och rör tills osten har smält helt och blivit sås.
6. Häll i grädde, parmesan, hönsbuljongtärningen, ärtor och babyspenat. Låt koka ihop i några minuter och rör om.

Ostsås
3 ½ dl grädde
1 ½ dl riven ost
1 msk maizena ljus redning

Gör så här:
1. Koka upp grädden, samtidigt som du rör om hela tiden, i en kastull och strö i maizena lite i taget tills såsen tjocknat lite. Detta kan ta nån minut så strö inte i för mycket åt gången.
2. Strö i den rivna osten och rör om tills osten smält.


Lasagnen
Kycklingsåsen
lasagneplattorna
ostsåsen
Lite riven ost och hackad timjan på toppen

Gör så här:
1. Börja med ett tunt lager ostsås i botten på en ugnsfast form. Lägg sedan på lasagneplattor.
2. Sedan varvar du kycklingsåsen och lasagneplattor och avslutar med lasagneplattor.
3. Bred över resten av ostsåsen över de sista lsagneplattorna och strö över lite extra ost på toppen.
4. Täck formen med aluminimfolie och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.
5. Ta ut formen oh ta bort folien. Sätt in formen i ugnen igen i några minuter så lasagnen får lite färg.
6. Strö över lite hackad timjan och servera tillsammans med en god sallad.

Gillar

Kommentarer