Kycklingpasta med curry och chilisås

Det här receptet kommer ursprungligen från någon faster som gjort om det till ett recept på en paj som min mamma sedan lagat under i princip hela min uppväxt, som jag nu tagit över, gjort om och gör här hemma då och då.
Pajen är från början med räkor men det är inte så poppis här hemma så vi gör med kyckling istället.

Men så tyckte jag faktiskt att det var på tiden att denna paj fick bli pastasås igen efter all dessa år.
Alltså en pastasås som blivit paj som nu blivit pastasås igen. Lite omgjord mot pajreceptet är den dock, men bara lite. Lite förbättringar för att passa bätte till pastan.

Så om du letar efter det perfekta receptet på en riktigt krämig och god currypasta eller allmänt bara en riktigt god pasta så tycker jag att du ska testa på den här.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
4-6 portioner

500 g pasta

700 g kycklinginnerfíléer
1 stor paprika (gärna spetspaprika)
½ purjolök
2 vitlöksklyfta
3 dl creme fraiche (34% fetthalt)
1 dl heinz chilisås (viktigt att det är heinz!)
1 dl vatten
1 msk curry
1 tsk gurkmeja (för den gula färgens skull)
½ tsk cayennepeppar
1 tsk sambal oelek
1 krm salt
½ hönsbuljongtärning
2 msk olivolja till stekning
(ev. lite klippt koriander över)

Gör så här:
1. Skiva/hacka/strimla/pressa grönsaker och kyckling och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja tills kycklingen är helt genomstekt.
2. Tillsätt curry, sambal, salt och cayennepeppar och fräs nån minut.
3. Tillsätt chilisås, creme fraiche, vatten och hönsbuljongtärningen och koka ihop i några minuter.
4. Koka pastan enligt förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 2 minuter.
6. Klipp eventuellt över lite koriander. Servera genast och gärna tillsammans med lite parmesan och en bit bröd.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229