Kycklingpasta med Philadelphiaost & Spenat


Även om det är kul att experimentara med ny mat och mer avancerade rätter så återkommer jag ändå gång på gång till min älskade pasta. Det är ju så enkelt och gott och gå oftast väldigt snabbt att göra.
Det är lite av vår snabbmat här hemma.

När fantasin tryter, orken eller tiden så finns det alltid någon enkel pastarätt som alltid blir en succé på middagsbordet. Det är ju dessutom ruskigt enkelt att göra till många och serverar man tillsammans med något gott bröd och en krispig sallad så blir det lite extra lyxigt.

Den här pastan är enkel men man får ha lite framförhållning eftersom kycklingen måste ju tinas först. Annars är den verkligen superenkel. Philadelphiaosten gör den här rätten extra krämig och god.


Recept
4-6 portioner
500 g (½ pkt) spaghetti (jag använder alltid barillas)

350 g kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 stora nävar babyspenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk olivolja
½ dl vitt vin ( t ex matlagningsvin)
100 g philadelphiaost
4 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 hönsbuljongtärning
1 tsk svartpeppar
1 krm salt

Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar och pressa vitlöken, hacka löken och lägg i en gryta tillsammans med margarinet och olivoljan.
2. Fräs några minuter tills löken har blivit lite mjuk och kcklingenär helt genomstekt.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör tills den smält helt.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra ihop i några minuter.
5. Under tiden du gör såsen så koka även pastan efter vad det står på förpackningen.
6. Häll av vattnet från pastan och häll i pastan i såsen. Låt koka ihop i ca 1 minut så pastan blir krämig.
7. Servera med ett gott bröd till.

Gillar

Kommentarer