Kycklingwok med Kokosmjölk & Bambuskott



En enkel wokrätt kan förhöja vilken vardagskväll eller helgkväll som helst.
Wokrätter går ofta snabbt och lätt att laga men smakar ofta som om det är mycket tid nedlagt på dem.
Här hemma äter vi ganska mycket kyckling och därför blir det lätt att man gör olika wokrätter med både ris och med nudlar.

Den här varianten är gjord på det som fanns här hemma i kylskåpet och skafferiet för tillfället.
Det är något av det fina med just wokrätter. Ta de grönsaker som du har hemma och blanda i en god sås med kött eller kyckling eller bara grönsaker och servera med ris eller nudlar. Snabbt och lätt och perfekt för kylskåpsrensardagar.


Recept
4 portioner

1 ½ stora paket nudlar (t ex ica asia 250g/pkt)

400g Kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
½ purjolök
1 paprika
1 liten burk strimlade bambuskott
1 morot
3 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (400g)
2 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
2 msk hackad färsk basilika
2-3 msk rapsolja

Tillbehör: Jordnötter

Gör så här:
1. Strimla grönsaker och kyckling fräs på hög värme i oljan i en gryta, wokpanna eller djup stekpanna och pressa vitlöken däri.
2. Rör ner currypasten och häll i kokosmjölken, fisksåsen, sambal och honung. Låt puttra ihop i några minuter.
3. Hacka basilikan och rör ner i såsen.
4. Koka nudlarna efter anvisningar på förpackningen och häll sedan av vattnet från nudlarna och rör ner nudlarna i såsen.
5. Servera direkt och gärna med lite gordnötter till.

Gillar

Kommentarer