Lövbiffspasta med Chipotle & Rostade Valnötter


Här har ni mig igen med mina eviga pastarätter. Men ni får nog stå ut med dem då det är något som jag lagar så ofta och så fort jag gör någon ny variant som är god så måste jag ju bara dela med mig av receptet till er.

Sedan att pasta är så lätt och går snabbt att svänga ihop en vardag gör ju inte det hela sämre. Pasta passar hju dessuto utmärkt att göra om du har tänkt att bjuda många på middag. Lätt att göra mer av utan att det blir krångligare. Serverar man det dessutom med någon god sallad och lite bröd till så har du en hel festmåltid.

Den här pastan är gjord med lövbiff som jag har strimlat innan jag har fräst den tillsammans med grönsakerna. Chipotlepaste hittar du i tacohyllan i affären. Sedan har jag rostat lite hackade valnötskärnor som jag sedan strött över den färdiga pastan innan servering.

Pastan som jag har använt är en sort som jag inte har testat innan (Zeta Casa Di Luca Mezze Maniche) men jag tycker inte att den rikitgt höll vad den lovade utan tappade ormen och blev ganska trist.

Nästa gång blir det barillas pasta som vanligt. Det är den pastasort som jag tycker behåller formen bra och blir lagom "al dente". Att den sedan inte blir "mosig" även om den står till dagen efter är ju ännu bättre.
Passar perfekt till matlådan.

Recept
4 portioner

400 g Pasta
350 g lövbiff
1 paprika (t ex ½ gul och ½ röd)
1/4 purjolök
1 näve babyspenat (ca 30 g)
1 liten röd lök
1 chili
2 tsk chipotlepaste (santa maria)
2 tsk tomatpuré
1 tsk kalvfond
100 g philadelphiaost
½ dl rött vin (t ex matlagningsvin)
4 dl grädde
½ dl riven parmesan
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
Lite hackad timjan (eller annan färsk ört)
2 msk olivolja + margarin till stekning

ca 100 g valnötskärnor

Gör så här:
1. Börja med att först hacka och sedan rosta valnötterna lite lätt i en het och torr stekpanna. Rosta dem tills de får lite färg och rör om hela tiden.
2. Hacka och strimla grönsakerna och lövbiffen och pressa vitlöken i en gryta eller djup stekpanna och fräs dem i olivolja + lite margarin tills lök och purjo är mjukt och lövbiffen är genomstekt.
2. Rör ner tomatpuré och chipotlepaste och fräs i nån minut medans du rör om. Krydda med salt och svartpeppar. Hacka timjan och rör ner den också.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör om tills den har smält helt. Häll sedan i grädden, rött vin och kalvfond och låt såsen puttra ihop i några minuter. Riv parmesan och rör ner den. Rör tills parmesanen smält.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om i någon minut medans det puttrar ihop.
5. Strö över de rostade valnötterna + lite hackad timjan och servera direkt.

Gillar

Kommentarer