Mörk Chokladfudge med hasselnötter


Här kommer ett litet recept för alla er gottegrisar därute. En riktigt chokladig fudge med hackade hasselnötter i som får en att längta efter snö och jul och julgodisbakandet och ätandet. Den här fudgen kommer definitivt få en plats på godisbordet den här julen.

Nu är det ju inte jul riktigt ännu men man måste ju hinna provsmaka godiset lite innan också så man vet vad som platsar på självaste julaftonen. Så fram tills den dagen så får man äta den här fudgen som kvällsgotta t ex en mysig Söndagkväll framför brasan eller som en god liten bit till kaffet för att lyxa till det lite en vardag.

Inlägg från min gamla blogg

Recept

2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
1 msk honung
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
50 g smör eller margarin
150 g mörk choklad
50 g hackade hasselnötter

Gör så här:
1. Blanda socker, vaniljsocker, grädde, sirap, honung, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör om lite då och då.
2. Ta kastrullen från värmen. Hacka hasselnötterna. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
4. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm som du klätt med bakplåtspapper, det blir enklare att få upp den sedan då du bara behöver lyfta i pappret. Låt svalna en stund och sätt in i kylen. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229