Pasta Carbonara

Här hemma älskar vi pasta som ni nog redan märkt och där även Pasta Carbonara. Däremot så är vi inte särskilt förtjusta i bacon som det egentligen ska vara i så vi brukar istället använda oss av rökt skinka i carbonaran istället. Mycket godare enligt oss iallafall.

Detta är min egen lilla variant på Pasta Carbonara som har hamnat någonstans mitt emellan Pasta Carbonara och Pasta Alfredo med en liten touch av vitt vin och ärtor också.

Vad den nu än heter eller borde kallas så är det en väldigt god pasta iallafall.
Snabb och enkel att göra och den är lika uppskattad en vardag som den är en helg.

Servera tillsammans med något gott bröd och har du färska kryddor hemma av något slag så är det gott att hacka lite timjan, oregano eller basilika över.


Recept
ca 5-6 portioner

500 g tagliatelle

1 pkt / 200g Rökt Skinka (pålägg)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl frusna ärtor
5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
1 dl riven parmesan
1 dl vitt vin / vitt matlagningsvin
1 ägg
1 hönsbuljongtärning
1-2 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm salt
Olivolja + smör/margarin till stekning

Gör så här:
1. Fräs skinka, lök och vitlök tills löken är mjuk.
2. Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, vitt vin, parmesan, salt och svartpeppar i en separat skål.
3. Häll i gräddblandningen i grytan med skinkan. Tillsätt hönsbuljongtärningen och ärtorna och låt koka i några minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
4. Häll i den avrunna pastan i såsen och koka ihop i någon minut.
5. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd eller knäckebröd.

  • Pasta

Gillar

Kommentarer