Pasta med kalkon och paprikasås

En snabb och enkel pasta kan man alltid svänga ihop en vardagskväll eller men också till helgmyset. Den passar perfekt att ha med sig i matlådan till jobbet eller bara spara i kylen till dagen efter.
Här hemma fryser vi faktiskt in resterande pasta (gör alltid mycket) i portionspåsar så är det bara att lägga fram dem för att tina en dag när man inte har så stor ork eller inte har tid.
Den här pastan är gjord på kalkonpålägg men du kan självklart byta ut det mot skinka om du så skulle vilja.
Jag älskar att använda färska örter när jag lagar mat och i den här rätten så är det min favoritört timjan som har blivit smaksättare, men det passar även med basilika om du skulle ha det hemma. Fryst går också bra.
Inlägg från min gamla blogg
Recept
ca 6 portioner
500 g/ 1 pkt fusilli eller annan pasta
200 g kalkon (skivat pålägg)
1 paprika
1 liten burk majskorn
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
4 msk ajvar relish (jag använde icas "starka")
1 tsk sambal oelek
½ dl martini bianco
100 g philadelphiaost
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 hönsbuljongtärning
4 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
½ dl hackad färsk timjan
1 msk olivolja till stekning
Gör så här:
1. Hacka, strimla och pressa i paprika, majs, purjo, kalkon och vitlök i en gryta och fräs i olivolja tills purjon har blivit mjuk.
2. Tillsätt ajvar och sambal och fräs i nån minut tillsätt sedan martinin och rör om väl.
3. Tillsätt philadelphiaosten och rör om tills osten har smält helt och tillsätt därefter resten av ingredienserna och låt såsen puttra ihop i några minuter.
4. Koka pastan. Häll av vattnet och häll över pastan i grytan med såsen. Blanda väl och låt puttra ihop sig i nån minut.