Peanutbutter and Chocolate Pie

Om du någonsin har smakat på Reese´s Peanut Butter Cups så vet du ungefär vad du har att vänta av den här pajen smakmässigt. Det är en ganska söt jordnötspaj med en fyllning av mjölkchoklad- och jordnötsmörsmousse toppad med hackade jordnötter och mörk choklad.

Eftersom den är en så söt och mäktig paj i smaken så man äter inte en jättebit utan den här räcker till rätt så många gäster.

Det här är en paj som du får göra gärna dagen innan eller tidigt på morgonen innan den ska bjudas på då den gärna ska stå kallt i flera timmar innan servering.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
En rund pajform med löstagbar kant ca 24 cm

Pajdeg
200g jordnötssmör
50 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl ljust muscovadosocker

Fyllning
200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Ca 50 g hackade jordnötter och ca 50 hackad choklad till dekorering

Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 180 grader och grädda pajskalet i ca 20 minuter och låt det sedan svalna helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned
äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå
svalt ett par timmar innan servering. Strö över hackade jordnötter och hackad
choklad.

(Recept från Linnéa Seidel)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229