Peanutbutter crisp cookies

Smarriga kakor med smak av jordnötter och kokos. Jordnötter tillsammans med kokos är verkligen en vinnande kombination och dessa kakor är nog några av de godaste som jag har ätit iallafall.
Kakdegen slänger du ihop snabbt och lätt och vill du inte baka ut alla kakorna samma dag så kan du plasta in kakdegen och lägga den i kylskåpet och grädda fler kakor några dagar senare.
(Inlägg från min gamla blogg)

Recept
ca 40 kakor

5 dl vetemjöl
1 ½ dl kokosflingor
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
1 dl jordnötssmör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 äggula
1-2 dl hackade salta jordnötter

Gör så här:
1.Smält smöret och jordnötssmöret tillsammans.
2.Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.
3.Häll i vaniljsocker, äggen och äggulan och vispa ihop allt i nån minut.
4. Blanda mjöl, kokosflingor, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5.Hacka jordnötterna och blanda ner dem i degen.
6.Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.
7.Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15-18 minuter, tills kanterna fått lite färg. Detta ger lite segare kakor. Vill du istället ha hårdare frasigare kakor så gäller ca 25 minuter i ugnen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229