Potatissallad med Dijonsenap Gräslök & Honung


Vet att det inte var särslilt länge sedan ni fick ett recept på en god potatissallad men nu är det dags igen. Kanske längtar jag lite tillbaks till sommaren här i höstmörkret.

Den här potatissalladen passar perfekt på buffébordet, som tillbehör till en köttbit eller som vi åt den tillsammans med rostbiff och baguette.
Baguette med rostbiff och potatissallad är enkel men uppskattad mat då alla plockar i vad de själva vill ha som tillbehör i baguetten.
Sallad, tomat, gurka eller avokado är ju passande tillbehör.

Potatissalladens goda smak kommer från kombinationen av dijonsenap, honung och gräslök och jag kan säga att det var en av de godaste potatissalladerna jag ätit!
Är du nu en av de som hatar senap så kan jag tillägga att min man HATAR senap men han gillade verkligen den här potatissalladen. Kommentaren var "kan jag få det här varje dag?"

Kan tilläggas att den blir bara godare av att stå ett tag så om man vill förbereda inför en fest eller buffé så kan man gott göra den redan dagen innan.



Recept
ca 6 portioner

ca 1 kg fast potatis
1 ½ dl turkisk/grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 ½ dl creme fraiche
½ tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 krm vitpeppar
3/4 dl hackad gräslök
1 finhackad gul lök

Gör så här:
1. Tvätta potatisen noga eller skala den. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Medans potatisen kokar så blandar du samman majonnäs, yoghurt, creme fraiche, dijonsenap, honung och kryddor i en bunke.
3. Finhacka löken och gräslöken och rör ner i såsen i bunken.
4. Häll av potatisen i ett durkslag och låt dem svalna ett tag innan du skär dem i bitar. Blanda sedan ner potatisen i såsen i bunken.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229