Smördegsknyten med tomat och mozzarella


När det kommer till middagar så känns det ju alltid lite extra lyxigt med en förätt eller en efterrätt även till vardags. Efterrätter har jag ju lagt upp en hel del innan här på bloggen men just förrätter har det blivit lite dåligt med tyvärr.

Så här får ni en rikitgt enkel förrätt som går fort att förbereda och som du sedan bara sätter in i ugnen i några minuter innan den ska serveras. Lika lätt att göra till två som till tio.

Jag har använt färdiga smördegsplattor som jag kavlat ut lite mellan två bakplåtspapper, då fastnar degen inte i kaveln. Lite hackad tomat, mozzarella och färsk basilika som fyllning gör dem verkligen supergoda.

Du kan räkna med att det blir två stycken knyten på en smördegsplatta, så en förpackning räcker till tio gäster.



Recept
10 knytten

1 förpackning smördegsplattor
2 ganska stora tomater
1-2 mozzarellabollar
1 ägg till pensling
chiliflakes

Gör så här:
1. Låt plattorna tina.
2. Kavla ut plattorna mellan två bakplåtspapper så de blir ganska tunna. Dela varje platta i två delar.
3. Hacka tomater, mozzarella och färsk basilika och lägg lite av varje i mitten på varje del platta.
4. Nyp ihop till ett litet knyte och pensla med ett uppvispat ägg. Strö över lite chiliflakes.
5. Sätt in i ugnen på 225 grader tills knytena fått lite färg.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229