Snabba miniäppelpajer


Smördegsplattor är alltid bra att ha i frysen tycker jag och det är ju inte bara små goda knyten till förrätt som de kan användas till utan även till desserter.
Jag hade två stycken plattor som redan var tinade och det kändes trist att bara slänga dem så det fick bli en liten dessert av dem.

Små äppelpajer blev det och de fick verkligen tummen upp här hemma. Mannens kommentar var att de var som äppelpajer, pannkakor och våfflor i ett, hur det nu går ihop...

Snabbt och lätt gick de iallafall att göra. Så har du några smördegsplattor över och ett äpple eller två så testa då på de här lilla pajerna.
Jag använde två stycken plattor och fick ut sex stycken små pajer och även smördegsremsor till att lägga över.
Servera gärna pajerna tillsammans med en kula vaniljglass.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
ca 6 st

2 plattor smördeg
1 msk florsocker

1 äpple
2 msk vit sirap
½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Florsocker till garnering

Gör så här:
1. Kavla ut plattorna litegrann och tryck ut smördegen i smorda formar. Skr även tunna remsor av smördeg till att lägga över pajen sedan. Strö florsocker över pajdegen i formarna.
2. Skala och hacka ett äpple i små bitar och blnda äppelbitarna med vaniljsocker, kanel och vit sirap.
3. Lägg en sked äppelröra i varje pajdeg. Lägg över smördegsremsorna över äppelbitarna.
4. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills pajerna börjar få färg.
5. Låt pajerna svalna lite och pudra sedan över florsocker. Servera med en kula vaniljglass.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229