Vit Chokladmousse med Honung & Valnötter


En lyxig dessert som avslutning på måltiden imponerar både på familjen och gästerna.
Det behöver däremot inte vara avancerat eller jobbigt att göra denna dessert.

Den här chokladmoussen vispar man snabbt ihop och ställer in i kylen. Hackar upp lite valnötter i förväg så när desserten ska serveras så är det bara att ringla över lite honung och stö över de hackade nötterna så är det klart att äta.

Moussen är en luftig dessert med en lyxig känsla som de flesta kommer att gilla.
Både barn och vuxna.

Recept
6-8 portioner

4 dl vispgrädde
300 g vit choklad
2 ägg
2 dl kesella 10 %

Tillbehör:
150 g valnötskärnor
Flytande honung


Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hårt.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Vispa upp äggen och tillsätt sedan den smälta chokladen medans du vispar.
4. Rör sedan ner kesellan och till sist även grädden.
5. Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering.
6. Ringla lite honung över och hacka lite valnötter som du strör över precis innan servering.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229