Vit Chokladpannacotta med Turkisk Yoghurt


Att avsluta middagen med en god dessert tycker jag gör att hela middagen känns snäppet lyxigare. Det behöver inte vara något avancerat som tar särskilt lång tid att göra eller med en massa krusiduller.

Igår så avrundade vi middagen här hemma med en enkel pannacotta med smak av vit choklad och turkisk yoghurt. Till det så hade vi enkelt bara lite hackad kiwi och hallon.

Yoghurten gör att pannacottan inte blir sådär väldans söt som den lätt kan bli när man har i just vit choklad. En härligt fräsch efterrätt som man slänger ihop ganska snabbt utan ansträngning men som känns ganska lyxig ändå.

Till den här desserten har jag använt Marabou vit choklad.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
4 portioner

3 msk socker
1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk bourbon vaniljpulver
1 ½ dl grädde
150 g vit choklad
2 gelatinblad
3 dl turkisk yoghurt

Gör så här:
1. Häll grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och värm ganska långsamt till sockret har smält.
2. Lägg gelatinbladen i blör i kallt vatten i några minuter.
3. Bryt/hacka chokladen i bitar och lägg i gräddblandningen och rör på låg värme tills chokladen har smält helt.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen och rör tills de har lösts upp.
5. Rör eller vispa ner den turkiska yoghurten och vispa för hand tills blandningen har blivit slät.
6. Häll upp i portionsformar och sätt in i kylen i minst 3 timmar.
7. Servera med färsk frukt eller fruktpuré.

Gillar

Kommentarer