White Chocolate Chip Cookies with Honey and Coconut

Experimenterandet med olika smaker på kakor fortsätter i jakten på den perfekta kakan. Nu har vi kommit till en kaka med smak av vit choklad, honung och kokos.

Liksom resten av kakorna som jag bakat, som du kan hitta i kategorin kakor, så är även dessa otroligt snabba och lättbakade och du svänger lätt ihop dem en stund innan fikagästerna kommer. Jag kan garantera att gästerna uppskattar nygräddade kakor.



Recept
ca 25st

4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
3 1/4 dl strösocker
½ dl riven kokos
½ dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad vit choklad
1 msk flytande honung

Gör så här:
1.Smält smöret.
2.Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.
3.Häll i vaniljsocker, honung, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, riven kokos, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5.Hacka chokladen och blanda ner den i degen eller om du använder chokladknappar så rör bara ner dem i degen.
6.Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.
7.Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer