Banankaka med Päron & Kanel


Ibland är det de enkla fikabröden som är de godaste. Man behöver inte svänga ihop en massa avancerade tårtor och cupcakes för att det ska bli en mysig fika.
Ibland räcker det med ett par övermogna (läs bruna) bananer från köksbänken, ett par smaskiga päron och lite annat smått och gott från skafferiet och så självklart gott sällskap för den mest lyckade fikan.

Banankaka görs det här hemma ibland men den har aldrig fastnat på bild förrän nu. Detta är min lilla pimpade variant med päron och kanel. Vill du skippa det så går det bra men gör du utan päronen så räcker det med 30 minuter i ugnen.



Recept
1 brödform (limpa)

2 bananer (gärna övermogna)
1 ägg
1 ½ dl socker
50 smält smör (gärna lite svalnat)
4 msk grädde
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 ½ msk vaniljsocker
2 msk hackad mandel
2 päron
½ tsk kanel

lite smör och ströbröd till formen

Gör så här:
1. Mosa bananerna. Rör sedn ihop bananerna tillsammans med sockret.
2. Blanda mjöl, bikarbonat,bakpulver, hackad mandel och vaniljsocker separat.
3. Tillsätt smör, ägg, grädde och mjölblandningen till bananerna och vispa ihop.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5 Skär päronen i skivor och tryck ner i smeten och strö sedan över kanelen.
6. Sätt in i ugnen på 220 grader i 40- 50 minuter. Kolla kakan efter 40 minuter är den fortfarande lös i mitten så låt vara inne i 10 minuter till.

Gillar

Kommentarer