Chocolate Banana Cupcakes


Banan och choklad tycker jag passar så himla bra tillsammans och de här cupkakesen som består av bananmuffins toppade med mjölkchokladfluff är inga undantag.

Chokladfluffet måste du tyvärr göra dagen innan eftersom den ska stå kallt länge. Men den kokar du lätt ihop på kvällen innan du tänkt bjuda på bakverken så är det bara att vispa upp den precis innan du ska dekorera muffinsen.

Testade faktiskt att göra fluff samma dag för ett tag sedan och jag misstänker att den inte hann bli riktig kall eftersom den istället för fluffig chokladgrädde blev mer som chokladfärskost vilket inte direkt var vad som var meningen. Så nu gör jag den dagen innan iställlet för att den verkligen ska bli bra.

Här har jag gjort mellanstora muffins och då räcker smeten till ca 24 st. Gör du däremot normalstora muffins så räcker smeten till ca 12-15 st.
Inlägg från min gamla blogg

Recept

100 g smör/margarin
2 ägg
1 dl socker
1 dl råsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl mjöl
1 banan
1 msk vaniljsocker


Gör så här:
1. Vispa socker, råsocker, vaniljsocker och ägg till det är lite fluffigt. Mosa bananen och vispa ihop den med äggsmeten.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
4. Blanda sedan ihop äggsmeten, smöret, mjölken och mjölblandningen väl.
5. Fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Sätt in i ugnen i 180 grader i ca 15-18 minuter.



Mjölkchokladfluff
(görs dagen innan)
180 g mjölkchoklad
3 dl grädde

Gör så här:
1. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme och den får absolut inte börja koka.
2. Dela mjölkchokladen i små bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
3. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet över natten.
4. När mjölkchokladgrädden är riktigt kall så vispar du den precis som grädde och sedan spritsar du den på muffinsen.

Gillar

Kommentarer