Coleslaw


Coleslaw är för mig det ultimata tillbehöret. Eller här hemma brukar det snabbt förvandlas till huvudrätt och huvudrätten till tillbehör...så mycket gillar vi coleslaw här hemma!

Vi brukar äta coleslaw till en mängd olika rätter såsom hamburgare, clubsandwich, kyckling, halloumi eller färsbiffar med klyftpotatis eller om det är fint väder, till grillat.

Coleslaw smakar bäst om du gör den en stund innan ni ska äta så den får stå och gotta sig och alla smaker kommer fram. Och oroa dig inte om det ser ut som att du har gjort för mycket, den brukar gå åt och om den inte gör det så är den precis lika god dagen efter.


Inlägg från min gamla blogg

Recept

½ mellanstort vitkålshuvud
2 ganska stora morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche/grekisk/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
2 tsk socker
salt
vitpeppar
svartpeppar

Gör så här:
1. Riv morötterna grovt och strimla vitkålen riktigt tunt.
2. Hacka löken riktigt fin och pressa vitlöken.
3. Blanda alla ingredienser i en stor skål då allt måste vändas och blandas riktigt väl.Det bästa sättet att blanda det hela är faktiskt att använda händerna.

Gillar

Kommentarer