Dipp till Chips & Grönsaker



Chips är en av mina största laster.
Oftast äter jag mina älskade chips helt utan någonting till eller bara med creme fraiche. Inget krångel utan bara gott. Men ibland får man ju lyxa till det lite och göra sig en lite godare dipp till. Inte mycket krångligare men inte bara att ta fram ur kylskåpet som creme fraichen heller.

När jag skulle göra den här dippen så skulle det vara en dipp som passade både till chips och till grönsaker då mannen hellre vill dippa morötter och jag själv gärna dippar både chips, morötter och gurka.
På något sätt så fick jag inte till dippen utan det var först på tredje försöket och en hel del yoghurt och creme fraiche i vasken som den perfekta dippen kom till.
Skam den som ger sig.

Det som avgjorde det hela var faktiskt en gnutta honung och en gnutta sambal oelek. Nu vet ni det och om ni gör denna dippen så få inte för er att utesluta någon av de två.

Den här dippen passar som sagt både till grönsaker och chips och jag har nu även hittat mig en ny sorts favoritchips.
Estrellas Västkustchips Gräddfil & Lök. Helt underbart goda och ett stort plus är storleken på påsen.
180g istället för de "normala" påsarna på 300g. Mycket bättre för sådana som mig som inte kan ha en öppnad påse i skåpet utan att äta upp den.
Skulle helst ha tillbaka de gamla påsarna på 100g.
De var helt lagom.


Recept
3 dl Turkisk/Grekisk yoghurt
1 stor vitlöksklyfta/ 2 små
½ tsk flytande honung
½ tsk lökpulver
½ tsk svartpeppar
½ tsk sambal oelek
2 krm salt
1 krm cayennepeppar

Gör så här:
1. Pressa vitlök i yoghurten och blanda väl. Rör ner honung, sambal och kryddor.
2. Ställ in i kylen i ca 1 timme innan den ska serveras.
3. Servera tillsammans med chips eller grönsaksstavar.

Gillar

Kommentarer