Dulce de Leche Pannacotta med karamelliserade Pecannötter


Det här måste bara vara den godaste av efterrätter.
Det kommer du iallafall tycka om du, som jag, gillar allt som har med kola att göra.

Den lena dulce de leche pannacottan med en härlig kolasmak som möter den milda grädden och sedan knaprigheten i de söta men ändå lite salta karamelliserade pecannötterna.
Den perfekta kombon.


En enkel efterrätt som är lätt att förbereda dagen innan och bara sätta ihop precis innan gästerna kommer. Och med den här efterrätten efter middagen så kan jag lova dig att dina gäster kommer gå hem mycket nöjda och belåtna.

Har du inte någon bjudning inplanerad så passar den lika bra till soffmyset med kärleken för att lyxa till vardagen eller som en perfekt avslutning på helgkvällen.


Har du inte testat den här innan så måste du göra det nu.
Så god är den.


Inlägg från min gamla blogg

Recept
4 portioner

Dulce de Leche Pannacotta
3 dl grädde
½ burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
2 ½ gelatinblad
1 krm bourboun vaniljpulver/ 1 vaniljstång

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Blanda grädde, dulce de leche och vaniljpulver i en kastrull och värm långsamt upp medan du vispar så dulce de lechen smälter i grädden. Det ska bara värmas upp väl, inte kokas.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma kolagrädden. Vispa runt tills gelatinbladen lösts upp helt. Låt svalna lite och häll sedan upp i portionsformar.
4. Ställ in i kylen och låt stå i minst 2 timmar eller tills de stelnat.



Karamelliserade Pecannötter
100 g pecannötter
3 msk vatten
1 dl råsocker (dansukker rörsocker)
1 tsk flingsalt

Gör så här:
1. Rosta pecannötterna lätt i en het och torr stekpanna. Lägg sedan undan i en skål så länge.
2. Blanda vatten, socker och salt i stekpannan och koka ihop i ca 2-3 minuter tills det tjocknar lite.
3. Häll i pecannötterna och blanda runt mycket väl. Låt koka ihop lite medans du rör hela tiden.
4. Häll upp de karamelliserade nötterna på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna helt.
5. När nötterna svalnat helt så hacka dem grovt.


Vispa 2 dl grädde och spritsa eller klicka på den stelnade pannacottan.
Strö sedan över de hackade, karamelliserade nötterna och servera.

Gillar

Kommentarer