Enkla frallor


Dessa frallorna är verkligen sjukt enkla att göra och går även att variera med smaksättning om man så skulle vilja.

Perfekta som frukostfrallor om du gör dem med lite grövre mjöl eller till buffébordet med vitlök, chili eller timjan som smaksättning.


Nu har jag själv bakat dem här enbart med vetemjöl och utan smaksättning och de blev verkligen luftiga och goda.

Frys in de du inte äter upp samma dag. Bröd utan tillsatser håller sig inte så länge framme.

Har intalat mig själv att jag ska baka frallor och testa med olika smak nu varje helg men vi får väl se hur länge det håller i sig. Lovar inget.


Recept
ca 20 frallor


50g jäst
5 dl vatten
50g smör
1 tsk salt
1/4 dl socker
ca 12 dl mjöl

vallmofrön till garnering

Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt salt och socker och blanda väl. (jästen smälter samman med socker och salt efter nån minut)
3. Häll i smörvattnet i bunken och blanda väl. (här kan du även blanda i eventuell smaksättning)
4. Häll i mjölet lite i taget och blanda väl. Jag kör även degen i kitcheaiden i ca 10 min.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min.
6. Knåda degen och dela sedan i bitar (jag brukar väga dem och 60-65g/fralla är bra) som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
7. Jäs under bakduk i 30 min.

8. Sätt ugnen på 260 grader. Spraya vatten över bullarna med en blomspruta och strö över garnering. Lägg över handduken igen tills ugnen är varm.
9. Sätt in plåten i ugnen och spraya in vatten, stäng luckan pch sänk värmen till 240 grader och grädda i ca11 min.

10. Låt sedan bullarna svalna utan handduk.

11. Höj värmen igen innan nästa plåt och gör likadant igen.

Gillar

Kommentarer