Fläskfilé i Whiskysås & Västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis



Jag älskar att testa på nya produkter inom matlagning och självklart även produkter som gör vardagen lite enklare. Så när jag fick frågan om ifall jag ville testa på Touch of Taste såsreduktioner så tackade jag självklart ja.


I det här receptet så har jag använt mig av Touch of Taste såsreduktion med smak av whisky tillsammans med fläskfilé och jag valde att tillsätta grädde till min sås. Till detta så serverade jag västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis med vitlök och en god sallad.




Recept
4 portioner

Fläskfilé i Whiskysås
500-600 g fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
1 burk Touch of Taste såsreduktion Whisky
2 dl grädde
Smör till stekning
Lite hackad timjan

Gör så här:
1. Skär fläskfilén i skivor och stek i smör tills skivorna är helt genomstekta, några minuter på varje sida. Krydda även med lite salt, svartpeppar och paprikakrydda på varje sida.
2. Tillsätt Touch of Taste såsreduktion Whisky i stekpannan och även grädden. Låt puttra ihop i några minuter.
3. Hacka lite timjan och strö över. Servera tillsammans med hasselbackspotatis och en god sallad.


Västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis
ca 12-14 mindre potatisar (jämnstora)
1-2 vitlöksklyftor
50 g smält smör
½ dl ströbröd
ca 2 dl riven västerbottenost
salt

Gör så här:
1. Skala potatisen och skär varje potatis i tunna skivor fast inte helt igenom.
2. Smält smöret och pressa vitlöken i smöret.
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper på och pensla potatisen med vitlökssmöret och salta lite på varje potatis.
4. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter.
5. Ta ut potatisen och sänk graderna på ugnen till 200 och pensla sedan potatisarna med lite mer vitlökssmör. Strö över lite ströbröd och till sist riven västerbottenost och sätt in potatisen i ytterligare 10 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229