Frallor med Aprikoser & Hasselnötter

Har helt missat att lägga upp receptet på dessa goda frallorna!

Jag testade att minska lite på grahamsmjölet för att få en lite fluffigare fralla och resultatet blev väldigt bra faktiskt.

Jag smaksatte frallorna med lite hackade hasselnötter och aprikoser den här gången och det blev en väldigt god kombination tycker jag med lite knaprigt och lite sött.

Testar ni att baka dessa så berätta gärna vad ni tyckte. Nån som har en favoritsmaksättning på frukostfrallor som ni vill dela med er av?

Recept
ca 20 frallor

50 g jäst
5 dl vatten
50 g smör
1 tsk salt
1/2 dl vit sirap
4 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
100 g hackade torkade aprikoser
50 g hackade hasselnötter

Lite grahamsmjöl till garnering

Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt salt och sirap och blanda väl. (jästen smälter samman med sirap och salt efter nån minut)
3. Häll i "degvattnet" i bunken och blanda väl.
4. Häll i mjölet lite i taget och blanda väl. Blanda i de hackade aprikoserna & hasselnötterna. Jag kör sedan degen i kitcheaiden i ca 10 min.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 45 min.
6. Knåda degen och dela sedan i bitar (jag brukar väga dem och ca65g/fralla är bra) som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
7. Jäs under bakduk i 45 min.
8. Sätt ugnen på 260 grader. Pensla bullarna med vatten och strö över garneringen.
9. Sätt in plåten i ugnen och spraya in vatten med en blomspruta eller stänk in lite med handen, stäng luckan och sänk värmen till 250 grader och grädda i ca10 min.
10. Låt sedan bullarna svalna utan handduk.
11. Höj värmen igen innan nästa plåt och gör likadant igen.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer