Grahamsbullar med Russin

Jag fortsätter mitt frallbakande här hemma och förra helgen blev det 2 olika sorter bakade. Det ena receptet håller jag på lite men här får ni receptet på Grahamsbullar med russin.

Dessa kändes verkligen som perfekta frukostbröd. Lite grövre och mustigare. Grahamsmjöl med med mörk sirap och russin gör smakerna.

Den här kan nog bli en vardagsfavorit här hemma.
Perfekt bara med lite ost på.
Ibland är det enkla godast. Eller vsd säger ni?

Recept
ca 20 frallor

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
100 g hackade russin

Lite grahamsmjöl till garnering

Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt salt och sirap och blanda väl. (jästen smälter samman med sirap och salt efter nån minut)
3. Häll i "degvattnet" i bunken och blanda väl.
4. Häll i mjölet lite i taget och blanda väl. Blanda i de hackade russinen. Jag kör sedan degen i kitcheaiden i ca 10 min.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 45 min.
6. Knåda degen och dela sedan i bitar (jag brukar väga dem och ca65g/fralla är bra) som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
7. Jäs under bakduk i 45 min.
8. Sätt ugnen på 260 grader. Pensla bullarna med vatten och strö över garneringen.
9. Sätt in plåten i ugnen och spraya in vatten med en blomspruta eller stänk in lite med handen, stäng luckan och sänk värmen till 250 grader och grädda i ca10 min.

10. Låt sedan bullarna svalna utan handduk.

11. Höj värmen igen innan nästa plåt och gör likadant igen.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer