Gryta med röd curry

En av mannens favoriträtter här hemma är en grönsaksgryta med röd curry. Vi äter den här grytan lite olika han och jag. Han äter den tillsammans med äggnudlad och jag tillsammans med basmatiris.

Denna grytan är helt vegansk också så den passar de flesta. Det finns dock två ingredienser som kan vara lite knepiga att hitta.
Lee kum lee mushroom vegetarian stir fry sauce
Nuoc mam chay au lac vegan fish sauce

Dessa har jag inhandlat från pongmarket.se men de brukar även finnas hos happyvegan.se

För er som inte är veg så kan ni byta ut dessa mot fisksås & ostronsås från santa maria eller blue dragon tex.

Grönsakerna i grytan kan man alltid variera med vad man har hemma i kylen eller vad man själv gillar.

Recept
Ca 4-6 port

1 burk minimajs 425g
1 burk bambuskott 227g
1 paprika
3 mindre morötter eller 2 större
1/2 Purjolök
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
6 msk röd curry
3 burk kokosmjölk (kung markatta)
3 msk farinsocker
3 tsk mushroom vegetarian stir fry sauce (alt ostronsås)
4 tsk vegan fish sauce (alt fisksås)
2 tsk palmsocker (alt strösocker)
1 umamibuljong (kung markatta)
1 grönsaksbuljong
3 kaffir limeblad
1msk rapsolja

Gör så här:
1. Häll upp en av burkarna med kokosmjölk i en gryta och sjud i ca 20 min tills det bildats ett lager olja ovanpå. Kokosmjölken har skurit. Blanda sedan ner den röda curryn och låt sjuda en stund till.
2. Strimla och hacka grönsakerna och lägg i en gryta och stek tills grönsakerna mjuknat lite.
3. Häll sedan över curryblandningek över grönsakerna och tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i ca 15 min. Rör om då och då.
5. Servera tillsammans med ris eller nudlar och kanske lite goda nötter.

Gillar

Kommentarer