Hallongrottor

Hallongrottor!

Vilka underskattade kakor.

Har nog själv varken bakat eller ätit en hallongrotta på över 10 år men nu var det så dags igen.

Hade en flaska med hallonsylt ståendes i kylen som jag kände att jag behövde använda så den fick bli till hallongrottor.

Skulle det nu vara så att man har någon anna sorts sylt hemma så blir det nog minst lika gott.

Hittade ett gammalt recept i min nästan bortglömda receptbox som jag inte vet vart det kommer ifrån från början men som jag antar att jag sparat av en anledning.

En god anledning.

Resultatet ser ni nu här.

Vackra blev de verkligen inte men väldigt, väldigt goda kan jag lova!


Recept

225g smör (kallt)

4dl vetemjöl

1dl potatismjöl

1 1/4 dl socker

2msk vaniljsocker

1tsk bakpulver

Hallonsylt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2.Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en skål.

3. Knåda smöret lite smidigt. (Jag körde det med blandaren i kitchenaiden.)

4.Knåda samman smöret med de torra ingredienserna till en smidig deg.

5. Rulla bollar av degen, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck sedan ner ett finger i kulan och skapa en grop där du sedan lägger i hallonsylten.

6. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 12-15 minuter beroende på storlek. De ska spricka lite i kanterna men inte bli bruna.

Gillar

Kommentarer